2015. január 14., szerda

Ötzila Ötztalból jelenti

Jöjjön egy kis turisztika, hogy méltó legyek az Arbeitstourist névre. Tulajdonképpen most hol is vagyok én?
Ötztal Ausztria tiroli részén, annak is a dél-nyugati szegletében található. Ez a völgy az Inn legnagyobb völgye, 67 km hosszú, változatos tájképpel.
Sok itt a 3000 méter feletti csúcs. A legmagasabbak a Wildspitze (3776 m) és a Weisskurgel (3741 m). A völgyben 9 kisebb falu található, ezek között van Sölden (1368 m) is.
A település főként az idegenforgalomból- rengeteg 3-4 csillagos hotelje, apartmanja van- és a mezőgazdaságból tartja fent magát.
Megszámlálhatatlan sípályával és ehhez tartozó sífelvonókkal-libegő,kabinos felvonó- rendelkezik.
Ezen felül számos kellemes túraútvonalat is találhatunk, a folyó mentén vagy a hegyek oldalában.
Az Ötztaler Ache-t számos híd íveli át, melyek között található függő-fatetős- és modern kori is. A leglátványosabb fotókat a folyó mentén lehet készíteni.


Önkormányzatilag Söldenhez tartozik a 2083 méter magasan fekvő Hochsölden, amelyet személyautóval vagy kabinos lifttel, majd az utolsó pár kilométeren libegővel lehet megközelíteni.
A település kb. 6-7 4 csillagos hotelből és két sportboltból áll, mindezek egyetlen utcában találhatók meg. A hoteleknek van egy 5 szintes közös mélygarázsa is a vendégek számára, így nem kell az utcán parkolni.

Számos könnyebb és nehezebb fokozatú sípálya indul innen, valamint mesés a kilátás a környező hegyekre.
Időjárási szempontból télen a kellemes verőfényes napsütésből akár percek alatt lehet heves havazás, hóvihar. Ilyenkor a Söldenből felvezető szerpentines és meredek hegyi úton csak hólánccal lehet közlekedni.