2014. június 2., hétfő

Alkohol és drog amiből Pfäfersben kigyógyítanak

Igen, jelenlegi írásom Pfäfersről fog szólni és, hogy az alkoholnak és drognak mi köze ehez az idilli kis faluhoz, arról is majd szót ejtek.
Ez az egy keskeny főutcával és néhány kisebb mellék utcával rendelkező helység 800 méterre fekszik a tengerszint felett a Tamina völgy bejáratánál.Lakóinak száma alig 730 fő.
Az útleírások a 731-ben bencések által épített kolostorát említik szívesen, pedig ebben a kolostorban és a szomszédos klinikán pszichiátria üzemel több mint 148 ággyal. St. Gallein Kanton és Liechtenstein alkohol és drog függőségben szenvedő emberkéi itt lehetőséget és segítséget kapnak káros szenvedélyükről való leszokáshoz. A klinika több mint 250 embernek ad munkát.
De térjünk vissza  a látnivalókhoz. A kolostorhoz 1694-ben barokk stílusban hozzá építettek egy templomot is.
Ha a szomszédos Heididorfból áttekintünk, akkor a kolostor és templom látképe az első amit Pfäfersből észre veszünk. A hátteret pedig  a hatalmas több ezer méteres nyáron is hófedte hegyek adják.
A falu azonban nemcsak az elvonóról szól, hanem innen indulnak a legszebb vándorutak is.Hogy csak néhányat említsek, a St. Margrethenbergbe vezető varázslatos erdei út vagy a Pracavalls oldalában húzódó keskeny kis ösvény, amiről fentről is megcsodálhatjuk Pfäferst. Rövidke út a falu felett, ahonnan remekül lehet fotózni.
Jelenleg a Tamina felett egy hatalmas völgyhidat építenek, mely várhatóan 2016-ra fog elkészülni. Ezt követően a Valensben lakóknak ill az oda tartóknak nem kell nagyot kerülniük, valamint a valensi klinika is gyorsabban elérhető lesz Pfäfersből.
Pfäfers főútja
A St. Margrethenbergbe vezető túraút